Pénteken 18 órától a Hősök terére tüntetést szervezett kilenc „elkeseredett, de annál elszántabb véleményvezér, youtuber” az elmúlt hetek magyarországi belpolitikai botrányai miatt. A kezdeményezés olyan emberektől indult ki, akik hatalmas tömegek megmozgatására képesek a közösségi médiában és már több mint 40 ezer ember jelezte a Facebook-on, hogy érdeklődik az esemény iránt.

Magyarország jelenleg legnépszerűbb zenésze, Azahriah mellett ismert művészek is a kezdeményezés mellé álltak. A hírességek közös közleményükben arról írtak, hogy „elegük van, és – oldalaktól függetlenül – fontosnak tartják, hogy civil emberekként felemeljék a hangjukat az áldozatok védelme, az átláthatóság, az emberi tisztesség és az őszinte társadalmi párbeszéd érdekében”.

„Elegünk van!” - írta a tüntetésre szóló felhívásában a NEMAKAROKBELESZOLNI nevű Insta-csoport, akik ezzel a demonstrációval átlépnek az online térből, mert szerintük az elmúlt napok történései túlmutatnak a volt köztársasági elnök, Novák Katalin és a közélettől visszavonuló volt igazságügyi miniszter, Varga Judit személyén.

– fogalmaztak az Instagramon. A három anya októberben szinte pillanatok alatt szerzett ismertséget azzal, hogy a privát szférába beférkőző politika ellen szót emeltek. Eszter, Judit és Orsi 20 és 40 éves közötti nők – írja az euronews.com.

A demonstráció miatt lezárják a Hősök terét, a Kós Károly sétányt és az Állatkerti körutat 18 órától várhatóan 19:30-ig. A résztvevők létszámától függően szakaszosan lezárhatják a Dózsa György utat és az Andrássy utat is – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!