Kidőlt fák nehezítik a vonatok közlekedést, közben pedig több baleset is történt az utakon. A budapesti tömegközlekedésben is fennakadásokat okozott a havazás.


A szerdán kezdődött havazás több helyen is fennakadást okoz az ország közlekedésében. Az Útinform több balesetről is beszámolt:

Az M1-es autópályán, Budapest irányába Mosonmagyaróvár és Lébény között egy kisteherautó és egy személygépkocsi ütközött össze. A 149-es km-nél a belső sávot lezárták, emiatt torlódik a forgalom.

Külső korlátnak hajtott egy személygépkocsi az M7-es autópályán Letenye felé, a 202-es km-nél. A leálló sávon zajlik a helyszínelés.

Az M1-es autópályán a Hegyeshalom felé vezető oldalon, az 57-es km-nél a Turul pihenőben két kamion balesetet szenvedett, a pihenőt lezárták.

A 3-as főúton Mezőköved és Mezőnyárád között egy autóbusz és két személygépkocsi karambolozott. A 145-ös km-nél egy sávon, irányonként váltakozva halad a forgalom.

A 3-as főúton Gyöngyösnél két személygépkocsi ütközött. A 83-as km-nél félpályás lezárás van érvényben.

Az oldalára borult egy mikrobusz az 53-as főúton, a Soltvadkert határában, Selymesnél, rendőrök irányítják a forgalmat.

A 102-es főúton, Tinnye és Perbál között kidőlt egy fa. A 15-ös km-nél csak egy sáv járható.

A 11-es főúton, Szentendre és Leányfalu közötti szakaszán, csőtörés miatt a fél útpályát lezárták, a Boldogtanyai út és a Vadrózsa utca között a 25-ös km-nél, valamint a 23-as km-nél a Barackvirág utca közelében. A váltakozó irányú forgalmat, jelzőlámpa, valamint jelzőőr irányítja.

A BKK Info szerint a fővárosban a havazás miatt a 60A, a 60B és a 65-ös autóbusz nem közlekedik, a 219-es autóbusz a Saroglya utca és az Ürömhegyi út/Jutas utca között nem közlekedik, a 191-es autóbusz terelve jár, nem érinti a Sarolta utca megállót, a 140-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Művelődési Ház és a Dióskert megállót, a 165-ös autóbusz azonban ismét a teljes vonalon közlekedik.

A Mávinform is több elakadásról számolt be az időjárás miatt:

A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon végzett pályafelújítás idején közlekedő egyes IC-pótlóbuszok az intenzív havazás és a közúti állapotok, torlódások miatt Tatabánya térségében elakadtak. A többi pótlóbusz hosszabb menetidővel közlekedik. Néhány vonat menetideje 10-20 perccel nőtt.

Drégelypalánk és Balassagyarmat között fakidőlés miatt nem lehetséges a közlekedés. Az S750-es vonatok közlekedésében jelentős késésekre, járatkimaradásokra lehet számítani a reggeli, délelőtti órákban. A Balassagyarmatról 6:17-kor Vácra indult S750-es vonat (33249) vár a fa eltávolítására.

Bakonyszentlászló és Zirc között több kidőlt fa akadályozza a közlekedést. A 82-es főút részleges lezárása miatt pótlóbuszok sem tudnak közlekedni. A Győr-Veszprém vonalon jelentős késésekre kell számítani.

Magyarnándor és Nógrádkövesd között további kidőlt fákat találtak, emiatt továbbra is szünetel a forgalom ezen a szakaszon. A Balassagyarmatról 4:44-kor Hatvanba elindult S780-as vonat (33529) menetideje 3-4 órával nőhet.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!