Légpuskával lövöldözött szülei házában Szilágyi István fia, akit apja megölésével gyanúsítanak.

A 49 éves, pszichiátriai kezelés alatt álló férfit vasárnap vitték el a rendőrök, miután a gyanú szerint kalapáccsal halálra verte édesapját.

A család egy romos házban élt, ahol a falakon és az ajtón is lövések nyomai láthatóak. A színész özvegye - aki azóta is ott él, ahol férjét megölték - azt mondta az RTL Híradónak, hogy fia rendszeresen lövöldözött a házon belül, de ők nem ijedtek meg ettől, mert nem rájuk célzott. A légpuskát egy páncélszekrényben tartotta.

Az idős asszony korábban azt is elmondta, hogy

hirdetés

fiát régóta tévképzetek gyötörték, legutóbb azt vette a fejébe, hogy őt figyeli az FBI. A férfi a ház falaira számos értelmezhetetlen szöveget írt filctollal.

Édesanyja szerint a fia azért verhette agyon édesapját, mert elfogytak a gyógyszerek, amiket szedett, és ettől idegessé vált.

Szilágyi István özvegye abban bízik, hogy fiával jól bánnak és majd meggyógyítják. A történtek ellenére is hazavárja őt.

A gyilkossággal gyanúsított férfit most elmegyógyintézetben vizsgálják, hogy felmérjék a pszichés állapotát. Ha azt állapítják meg, hogy kóros elmeállapotban szenved, kényszergyógykezelésre küldhetik.

Az RTL Híradó által megkérdezett ügyvéd elmondta, hogy az orvosszakértőn múlhat, hogy pontosan mivel gyanúsítják meg Szilágyi István fiát.

Ha beszámíthatónak ítélik, 10-20 év közötti börtönbüntetést kaphat, de akár élete végéig is rács mögé kerülhet.

Az RTL Híradó riportja:



hirdetés