A Momentum politikusát, Kerpel-Fronius Gábort gyülekezési joggal való visszaélés miatt szabálysértési eljárás alá vonta és péntekre beidézte a II. kerületi rendőrkapitányság.

A párt Facebook-oldalán azt írta: valószínűleg azért indulhatott ellene eljárás, mert

"július végén a VI. kerületi polgármester, Hassay Zsófia kétszázmillió forintos budai villája előtt sajtótájékoztatót tartott a párbeszédes Temesvári Szilviával közösen, akit szintén beidézett a rendőrség."

A sajtótájékoztatón

a kerületi vagyonnyilatkozat-vizsgáló bizottság összehívását kezdeményezték azért, hogy kiderüljön, miből vásárolta magának a villát a fideszes polgármester.

Hassay 2014-es vagyonnyilatkozata szerint ugyanis akkor még csak egy 65 négyzetméteres lakása volt, két évre rá azonban már budai villát vásárolt. Bevallott bevételei alapján ugyanakkor maximum 4,8 millió forintot takaríthatott volna meg.

A rendőrség eljárását a Momentum egyértelműen jogellenesnek tartja.

Szerintük az alapvető jogok biztosa már több mint tíz éve megállapította, hogy törvénysértő, ha egy sajtótájékoztató miatt gyülekezési joggal való visszaélés miatt szabálysértési eljárás indul. Az új gyülekezési törvény szerint a közügyben tartott sajtótájékoztató ugyancsak nem minősül gyülekezésnek.