Milliók szenvedtek tegnap délután a Facebook több szolgáltatásának hibája miatt. A közösségi oldalak leállása sokak számára igazi vészhelyzetnek számított. Erre reagálva a rendőrség Új-Zélandon és Ausztráliában a Twitteren kérte az emberek, hogy legyenek olyan kedvesek, és ne hívják őket a nem működő oldalak miatt - írta a Daily Mail.

Tudjuk. A mi Facebookunk és Instagramunk sem működik

- írta az új-zélandi Canterbury város rendőrsége a hivatalos Twitter-oldalán. Hozzátéve, hogy:

Sajnos semmit sem tudunk tenni ez ellen, mert, ugye, azok Amerikában vannak, mit meg a rendőrség vagyunk. Kérjük ne hívjanak emiatt minket. Szépen kérjük.

We know. Our @facebook and @instagram haven't been working either. Unfortunately we cannot do anything about this because, you know, they're based in America and we're the Police. So please don't call us to report this. Pretty please.

- Canterbury Police NZ (@NZPCanterbury) March 13, 2019

Hasonló üzenetet tett közzé Dél-Ausztrália állam segélyhívó szolgálata:

Tudjuk, hogy a Facebook és az Instagram nem működik. Kérjük, ne hívják a tripla nullát, hogy ezt tudassák velünk.

We know Facebook & Instagram are down. Please don't call triple zero to let us know. https://t.co/WBXmCsn11g

- SA SES (@SA_SES) March 13, 2019

Közben a Seven ausztrál televízió reggeli műsorának műsorvezetője is arról számolt be, hogy Queensland állam rendőrsége is arra kérte a közösségi oldalak feszült felhasználóit, hogy telefonáljanak a Facebook miatt a segélyhívóra.

A Daily Mail Australia kérdésére Canterbury város rendőrségének szóvivője elmondta, hogy a Twitter-üzenetet csak viccnek szánták, és nem kaptak egyetlen egy segélykérő hívást sem a közösségi oldalak leállása miatt. Ugyanezt mondta Queensland állam rendőrségi szóvivője a lapnak.

Így röhögték ki a Facebook és az Instagram globális leállását a másik közösségi oldalon

Elárasztották a Twittert a kárörvendő hozzászólások.

Hasonló figyelmeztetést tett közzé 2017-ben az amerikai Washington államban található Bothell rendőrsége. 2014-ben pedig egy Los Angeles-i rendőr kérte erre az embereket, közölve, hogy ilyen esetekben rendszeresen telefonálnak az emberek a segélyhívóra.

Ez utóbbival kapcsolatban a CNN emlékeztetett arra, hogy 2014-ben a segélyhívóra érkezett telefonhívások 70 százaléka nem valódi vészhelyzet volt a Los Angeles-i rendőrség adatai szerint.

Kiemelt kép: iStockphoto


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!