Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Egy 17 éves indiai lány hasában, olyan szövetmaradványokat találtak, melyek minden bizonnyal az ikertestvérié voltak, és melyeket még az anyaméhben szívhatott magába.

Az indiai orvosok szokatlan esetet jelentettek, miszerint, egy 17 éves lány, azzal a panasszal fordult orvosához, hogy az elmúlt öt évben rendellenes tömegnövekedést észlelt a hasa tájékán, ami fájdalmat is okozott számára.

Az orvosok vérvizsgálatot végeztek rajta annak érdekében, hogy meghatározzák a páciens állapotának az okát. Mivel a vizsgálat során az orvosok nem tudták azonosítani a hasüreg tömegét, CT-szkenner vizsgálatot végeztek. Ez a letapogatás feltárta számukra a különböző sűrűségű tömeg létezését a lány hasában.

A különféle meszesedések jelenléte miatt az orvosok arra a következtetésekre jutottak, hogy bordák és fogak maradványait fedezték fel a CT-vizsgálaton. Ez a megállapítás a magzat a magzatban diagnózishoz vezetett, vagyis a hiányzó iker szindrómát vélték felfedezni a lány esetében.

Ez az állapot 500.000 szülés közül, mindössze egy során nyilvánul meg, és különösen az ikerterhességek esetében fordulhat elő. Ilyen esetben az egyik magzat elhal, és az anya vagy a túlélő ikertestvér szervezete által felszívódik.

Az orvosi csapat úgy döntött, hogy a hasi tömeget el kell távolítani a fiatal lány testéből, annak veszélyei kiküszöbölése érdekében. A beavatkozásban részt vevő sebészek kijelentették, hogy részlegesen kialakult embrió maradványait távolították el a műtét során a fiatal lány testéből. Az eltávolított tömeg bordákat, fogakat, hajat, zsírt, porcot, valamint bél- és idegszöveteket is tartalmazott.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!