"Halálomért egyedül és kizárólag a Magyar Posta felel" - ezt írta búcsúlevelében a kelebiai postahivatal vezetője, aki szombaton lett öngyilkos. Szerinte óriási elvárások vannak a postásokkal szemben, a megalázó fizetések és körülmények mellett. Ezért döntött úgy, hogy 46 év szolgálat után elbúcsúzik.

A postavezető búcsúleveléről készült fényképet egy postásokat tömörítő nyilvános Facebook-csoportban tették közzé. A férfi azt írta: a Magyar Posta az értékesítési kényszerrel egyetlen tollvonással piaci kofát csinált a postásokból. A levél hosszan sorolja a postások és a posták problémáit. Többek között azt kérdezi a vezetőitől: „Tudják-e, hogy van olyan posta, ahol még wc sincs?” Majd a 46 éve postásként dolgozó férfi kijelenti: haláláért egyedül és kizárólag a Magyar Posta felel.

hirdetés

Az RTL Híradó úgy tudja, hogy a férfi szombaton még bejött a munkahelyére, majd öngyilkos lett. A helyieket megdöbbentették a történtek.

"Nagyon-nagyon rendes ember volt. Nagyon sajnáljuk..."

- mondta elcsukló hangon az egyik helyi asszony a Híradónak.

"Semmiféle előjelét nem tapasztaltam – én legalábbis – annak, hogy ilyen döntésre fog jutni"

- mondja a település polgármestere. Maczkó József szerint a férfi korábban is panaszkodott a postára, ám a munkáját rendkívül becsületesen végezte. A polgármester szerint nem volt ritka, hogy a postavezető szombaton is bement dolgozni.

"Ez nem volt furcsa dolog. Reggel hat óra, fél hét körül szoktam vele találkozni, amikor jött a munkába. Kerékpárral közlekedett, és délután öt-hat óra körül hagyta ott a munkahelyét"

- fogalmazott Maczkó József.

A búcsúlevélhez írt kommentek között több postai dolgozó is megjegyzi: "Az a baj, hogy teljesen igaz, amit leírt."

"Ismeretes számunkra sok probléma, amit a kolléga is megjelölt"

- mondta az RTL Híradónak Postás Szakszervezet elnöke, aki hozzátette, hogy a postai szolgáltatások és egyéb termékek értékesítése miatti stressz és a rossz munkakörülmények jellemző problémák a postások körében.

"Hamarosan kezdődnek a bértárgyalások, hangsúlyosan ezek a problémák tárgyalásra kerülnek a bértárgyalások keretében"

- tette hozzá a Postás Szakszervezet elnöke.

hirdetés

A Magyar Posta azt közölte: megrendüléssel értesültek a hivatalvezető haláláról. A társaság belső vizsgálatot indított az ügy körülményeinek tisztázására.

Az RTL Híradó riportja: