Az Építészet Hónapja során olyan épületekbe juthatsz be, amelyek egyébként zárva vannak a nagyközönség előtt, köztük egy zsinagógából átalakított vívóterembe is.

Az Imagine idei, immár ötödik alkalommal megrendezett építészeti programjai remek lehetőséget kínálnak azoknak, akik szeretnének Budapest és Pécs építészeti különlegességeibe betekinteni. Az Építészet Hónapja kampány részeként rendhagyó városi séták és egyedi épületbejárások várják az érdeklődőket októberben.

2024-ben különleges helyszínek nyílnak meg a közönség számára,

A program több mint 40 alkalommal, 11 új tematikus túrával indul, így valóban egyedülálló élmény várja a látogatókat. A részletes programok, időpontok és a regisztrációs lehetőségek az esemény hivatalos oldalán érhetők el.

Kedvcsinálóként néhány program az Építészet Hónapja tematikáiból:

A nagy Saxlehner-titok – avagy Legyen Ön is milliomos!

Hogyan legyek milliomos? Önben is felmerült már a kérdés? Talán pont ezen gondolkodott 180 évvel ezelőtt Váczi utcai posztókereskedésének pultja mögött sétánk főszereplője, Saxlehner András, míg egy nap a sors vagy a szerencse be nem kopogtatott ajtaján. Új palotájának kapuja mögött pedig már Thék Endre, Róth Miksa, Lotz Károly és Jungfer Gyula alkotott. Tartson velünk és fedezzünk fel egy újabb Andrássy úti gyöngyszemet!

Zsinagógából vívóterem – egy elfeledett zsidónegyed története Angyalföldön

„En garde, pret, allez!” Pástra és sétára fel! Budapest egyik gyönyörű és szinte ismeretlen zsinagógáját is felkeressük ezen a sétán, ahol nem csak a látvány, de a történet is igazán egyedülálló… Volt egyszer ugyanis egy pesti zsidónegyed, melyet mára szinte mindenki elfeledett. A város egyik apró, igencsak forgalmas, ám mégis rejtett szegletében nemcsak a régi, impozáns épületek új funkcióit mutatjuk meg, de a zsidóság történetén keresztül a különböző sportágak hőskorába is elkalauzolunk.

ELTE-séta felsőfokon – fejezetek egy egyetem elfeledett naplójából

Elzárt helyek most zárthelyik nélkül! Az ikonikus Múzeum körúti kampuszt fedezzük fel: elhagyatott obszervatórium, téglafalba karcolt nevek a természetrajzi épület falán, egy hatalmas monogramos tükör az egyik lépcsőházban - de vajon egykor ki igazgatta benne a kalapját? Az impozáns téglaépületeket és a vaskerítést mindenki ismeri, de csak keveseknek és ritkán árulják el a falak évszázados titkaikat.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!