Tankönyvből tanulni irodalmat és történelmet néha száraz és unalmas, de a Centrál Kávéház most ezt élményszerűvé teszi.

A budapesti Centrál Kávéház a 2023-2024-es tanév során rendhagyó Irodalmi Zsúrt kínál a középiskolás osztályok számára. Ezek a programok ingyenesen elérhetők, a diákok és tanárok részvétele csupán regisztrációhoz kötött.

Az irodalmi zsúrok keddenként kerülnek megrendezésre két egymást követő időpontban: 9:00 és 10:30 órakor. Az órákat Meskó Zsolt író-rendező és Bence úr, a főpincér vezetik. Egy-egy csoportban legfeljebb 40 fő, vagy egy osztály vehet részt. A program részeként a diákok nem csupán élményszerű előadást kapnak, hanem lehetőségük nyílik a korabeli tárgykultúra megismerésére is.

A résztvevő osztályokat friss pogácsával és ásványvízzel is vendégül látják, valamint lehetőségük nyílik saját verseik megírására, amelyek legjobbjai bekerülnek a Centrál Költők Társaságába. A foglalkozás végén a legtehetségesebb írópalántákat oklevéllel jutalmazzák.

Az Eventrend Group üzemeltetése alatt álló Centrál Kávéház elkötelezett amellett, hogy a múlt és a jelen közötti hidat építse, valamint a fiatal generáció számára is vonzóvá tegye a magyar irodalmi hagyományokat.

Kőrössy Zoltán, a kávéház ügyvezetője hangsúlyozta: „A Centrál Irodalmi Zsúr célja, hogy a fiatalok felismerjék, hogy az igényes írás és beszéd ma is ugyanolyan fontos, mint egykor volt. Az irodalmi játékokon keresztül igyekszünk inspirálni a diákokat, hogy bátran fejezzék ki magukat a saját alkotásaik révén”.

A Centrál Irodalmi Zsúr időpontfoglalása ITT érhető el.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!