Félelmetes balesetet szenvedett egy fiatal autóversenyző a Forma-3 első olaszországi versenyén szombaton Monzában.

Alexander Peroni a hatodik helyen haladt, amikor a Parabolica kanyarban ráhajtott egy fekvőrendőrre, az pedig úgy megdobta az autóját, hogy felrepült. A pilóta a kocsival együtt jó pár fordulatot megtett a levegőben, mielőtt a gumifalba, majd a pálya szélén lévő kerítésbe csapódott.

Szinte hihetetlen, de a 19 éves fiú a saját lábán sétált el a baleset helyszínétől, ám az ilyenkor szokásos protokoll szerint a pályakórházba kellett mennie, hogy az orvosok megvizsgálják. Peroni agyrázkódásos tünetekre panaszkodott, később viszont az is kiderült, hogy nem úszta meg sérülés nélkül sem, ugyanis eltört az egyik gerinccsigolyája. A fiatal versenyzőt megfigyelésre benntartják a monzai kórházban, így vasárnap nem versenyezhet.

A rázókövet, amely Peroni balesetét kiváltotta, azért helyezték el a Parabolica szélén, már a bukótér zölddel lefestett része mögött, hogy a versenyzők ne vegyék túl szélesre a kanyart, mert ezzel akár időt is nyerhetnek. A félelmetes incidens után viszont eltávolították onnan biztonsági okokból, így a Forma-1-es mezőnyt már nem veszélyeztette a délutáni időmérőn.

Videón a hajmeresztő baleset:

Forrás: Autosport