Elkezdődhetett Tóth Róbert magyar kajakos gyógykezelése az Egyesült Államokban - számolt be a hírről a Blikk.


Mint azt mi is megírtuk, a korábbi U23-as ifjúsági Európa-bajnoknál tavaly diagnosztizálták az úgynevezett Adenoid Cystic Carcinoma nevű ritka daganatos kórt, amely először a könnycsatornáját támadta meg. Mire elkezdték a hazai kezelést,

áttétek alakultak ki a gerincén és a májában, utóbbiban tizennyolc daganatot fedeztek fel az orvosok. A sugárterápia következményeként elvesztette a bal szeme látását, ezért a sportoló szinte mindig napszemüveget hord.

Itthon sugár- és kemoterápiát kapott, amely részlegesen ugyan segített rajta, de a gyógyuláshoz szükséges speciális kezelést a hazai egészségügyi keretek nem tudják biztosítani számára. Ezért egy németországi klinikára feküdt be, ahol az első beavatkozás közel hatmillió forintos költségét családja és barátaik segítségével tudta finanszírozni, a második fázisra viszont közösségi gyűjtést indítottak párjával. Rengetegen segítettek a magyar kajakoson, többek közt Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívó és számos művész is csatlakozott az adományozáshoz.

A sportoló párja, Reményi Diána boldogan számolt be arról, hogy eddig már 30 ezer dollár, azaz körülbelül nyolc és fél millió forint gyűlt össze, így elkezdődhetett Tóth Róbert kezelése az Egyesült Államokban.

"Elkezdték a kezelést! Alig hiszem el, hogy eljutottunk idáig, és sikerült időt nyernünk, hogy összegyűjtsük a kezelés teljes árát! Mindig megéri erősnek lenni! Köszönjük, hogy velünk vagytok!"

- írta ki Facebook-oldalára a sportoló kedvese.

Egy rövid videót is megosztott arról, miből áll egy napjuk Amerikában, ami eddig több mint 5 ezer megtekintést számlál a Facebookon.

Ha kíváncsi vagy a videóra, lapozz a következő oldalra!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!