Az egyetem elismerte, hogy műszaki problémák adódtak, de szerintük 15-16 fokos teremben voltak a hallgatók. A diákok szerint viszont nem ez volt az első eset, amikor extrém körülmények között kellett vizsgázniuk.


Megdöbbentő levelet kapott a Telex arról, hogy milyen körülmények között kellett vizsgázniuk az ELTE Bölcsészettudományi Karának tanárszakos hallgatóinak.

Ahogy azt korábban mi is megírtuk, a megnövekedett rezsiköltségeket az őszi szünet elhalasztásával és online vizsgáztatással próbálja kigazdálkodni az ELTE.

Mivel december 10-től február 26-ig csak temperáló fűtés van a karon, ezért az egyik fontos hétfői vizsgát (a teljesítése nélkül nem mehetne tanítási gyakorlatra) eredetileg az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumba szervezte az egyetem, azon belül is a nagy tanáriba. Először azt az információt kapták, hogy szétválasztják a vizsgázókat, végül azonban az ELTE D épületében tartották a vizsgát, ahol viszont közel két hete nem ment a fűtés

- mesélte az egyik hallgató, aki szerint két órán át kellett ülniük a hatfokos teremben.

A Telex megkérdezte az ELTE-t is az ügyben, akik válaszukban elismerték, hogy műszaki problémák miatt valóban át kellett szervezniük a vizsgát egy másik helyszínre, mivel mindenképpen a diákok jelenlétével akarták lebonyolítani. Viszont ilyen rövid idő alatt nem tudtak úgy felfűteni a termet, hogy az előírt 18 fok legyen bent, ezért szerintük a hallgatóknak 15-16 fokos helyiségekben kellett vizsgálniuk.

Egy másik olvasó azt írta a portálnak, hogy


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!