Szinte hihetetlen, de csak néhány órán múlt az életük.


A 22. hétben jöttek világra, ezzel Guiness-rekordot döntött egy kanadai koraszülött ikerpár – írja a BBC.

Adiah és Adrial Nadarajah 126 nappal korábban jött világra, megelőzve a korábbi, 125 napos korai rekordot, amelyet 2018-ban állított fel egy ikerpár az Egyesült Államok Iowa államában.

Az ikrek édesanyja 21 hetes és ötnapos terhes volt, amikor megindult nála a szülés, az orvosok közölték is vele, hogy a babáknak nincs esélyük a túlélésre. A legtöbb kórházban a terhesség 24. és 26. hete között tesznek kísérletet legkorábban az életmentő beavatkozásra, ám ez esetben a szülők el tudtak utazni a torontói Mount Sinai kórházba, aminek speciális újszülött intenzív osztálya van.

Az édesanyának, Shakina Rajendramnak vajúdásának második napján – 21 hét és 6 nap a terhesség kezdetétől számítva – azt mondták, hogy ha a gyerekek csak néhány perccel a 22. hét előtt születtek volna, akkor nem lett volna esélyük a túlélésre.

Adiah és Adrial most már egyévesek, és annak ellenére, hogy számos komoly egészségügyi problémával kellett szembenézniük, jól vannak. „A babák többször is majdnem a szemünk láttára haltak meg, és bár az orvosok most is szorosan figyelik őket, most remekül vannak” – mondta az édesanyjuk.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!