A Virgin Orbit szerint az ő rakétájuk teljesen máshogy néz ki. A kaliforniai gyártó nem árulja el, kinek gyártotta a hajtóművet.


Senki nem tudja, hogyan került az ír partoknál a tengerbe az a rakéta, amit még az év elején akadt helyi halászok hálójába, írja a LADbible. Az egyetlen szóba jöhető vállalat tagadja, hogy köze lenne a rejtélyes rakétához.

Januárban a Virgin Orbit a délnyugat-angliai Cornwallból indított egy sikertelen rakétakilövést. Akkor figyelmeztetést adtak ki az Írország délnyugati partjainál lévő területre hulló esetleges törmelék miatt.

A vállalt szóvivője szerint a LauncherOne szelepei egészen máshogy néznek ki, ráadásul a CubeSatok is jóval kisebbek a képen láthatónál. Ha ez nem lenne elég, akkor a balul sikerült kilövés után a LauncherOne utolsó jelei alapján a tervezett útvonal elhaladt Afrikától nyugatra, vagyis az ír vizektől jóval távolabb.

A rakéta gyártója a kaliforniai Aerojet, mely az Irish Examiner megkeresésére nem árult el részleteket arról a kilövésről, melynek maradványait a szigetország partjainál találták meg. A rakétahajtóműveket gyártó cég a világ minden pontjára szállítja termékeit.

A Cork megyei tanács hiába értesítette az illetékes hatóságokat, egyelőre nem kerültek közelebb a megoldáshoz.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!