A Google folyamatosan bővíti hasznos funkciókkal a Google Térkép mobilos verzióit, a térkép-alkalmazásba nemrég bekerültek például a kiterjesztett valóságot használó, irányjelző nyilak, amik nagyban megkönnyítik a tájékozódást idegen terepeken.

A Google Térkép legfrissebb kiadásának új hozománya az Utcakép réteg, amivel a felhasználók könnyebben érhetik el az appon belül a bizonyos lokációkhoz tartozó felvételeket. Ehhez a kijelző jobb felső sarkában található lebegő négyzetet ábrázoló gombot kell választani, ahol az Explore (Felfedezés) menü alatt lehet átváltani Utcakép nézetbe. Amennyiben aktiváltuk a réteget, a térképen sötétebb árnyalatokkal jelezve láthatjuk, hol érhető el helyszíni fotó.

Forrás: 24.hu

A dedikált Utcakép réteg eddig csak webes felületen volt elérhető a Google Térképen belül. A funkció eléréséhez a v10.23.4-es verziójú Google Térképre kell frissíteni androidos eszközökön, iOS-re pedig az év későbbi részében érkezik majd a frissítés.

A mobile phone user shows the icon of Alphabet Inc's Google Maps in the App Store on his smartphone in Beijing, China, 16 January 2018. Alphabet Inc's Google said on Tuesday (16 January 2018) it has made

Fontos és látványos újítás jöhet a Google térképére

Tesztelgeti a Google Maps a kibővített valóságot, de egyelőre nem tudni, mikor jön élesben.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!