Közleményt adott ki a Momentum Csóka-Szűcs János ma hajnali előállítása kapcsán. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a gyulai momentumos politikust rémhírterjesztés miatt vitték be a rendőrségre, a házkutatás során pedig lefoglalták telefonját és számítógépét is.

A politikus a “Gyulai cenzúramentes csevegő” Facebook-csoportban népszerűsítette a dudálós akciót, amihez azt írta, hogy “Gyulán is kiürítettek 1170 ágyat”.

A párt a közleményben kitér arra, hogy a mozgáskorlátozott, autoimmun beteg politikust 4 órával később engedték csak haza, miután értesítendő személyeknek Cseh Katalint és Donáth Annát nevezte meg. A politikusnak nem volt olyan hozzátartozója, aki el tudott volna menni érte a rendőrségre.

A Momentum a közleményt azzal zárja, hogy továbbra is kiállnak a véleménynyilvánítás szabadsága mellett. Úgy fogalmaznak:

hirdetés

"A Momentum felháborítónak tartja, hogy a pártállami időket visszahozva, egy a kormánynak nem tetsző megszólalás miatt a rendőrség bármikor megjelenhet az emberek otthonában, elhurcolhatják őket, házkutatást rendelhet el. Továbbra is kiállunk a véleménynyilvánítás szabadsága és a jogállamiság mellett. Nem hagyjuk, hogy megfélemlítsenek minket, vagy bárki mást, aki fel mer szólalni a rendszer igazságtalanságai ellen!"

Cseh Katalin külön posztban is reagált a történtekre a Facebookon. A párt EP-képviselője ebben emlékeztet, hogy "az Európai Parlamentben nap, mint nap napirendre kerül a magyar jogállamiság ügye". A politikus kitér a felhatalmazási törvényre, amiről azt írja:

"...a törvénybe írtak egy gumiszabályt, amely alapján „rémhírterjesztésért” börtönbe zárhatnak olyan embereket is Magyarországon, akik az igazságot akarják kideríteni vagy csak a véleményüket írják le."

Cseh Katalin azzal zárja sorait, hogy nem fognak meghátrálni, és minden segítséget megadnak a hajnalban előállított politikusnak.

Nem Csóka-Szűcs János volt az első, akit a napokban rémhírterjesztés miatt állítottak elő. Kedden egy szerencsi férfit vitt el a rendőrség egy áprilisi nyilvános Facebook-poszt tartalma miatt:



hirdetés