Azontúl, hogy egyre kevesebb fővárosi kerületben lehet a LIME rollerjeit használni, a cég magyarországi leánya ellen a NAV végrehajtást is indított - írja a G7.


A portál szerint az egyáltalán nem meglepő, hogy egyre kevésbé lehet Budapest belvárosában a LIME-ot. "Az ok igen egyszerű: a vállalatnak fizetnie kellene a közterület használatáért, mint bármely más vállalkozónak, aki azt üzleti céllal használja, legyen szó éttermi teraszról vagy karácsonyfavásárról. (…) Nem csoda, hogy már nem fér bele újabb költség: az erősen megosztó szolgáltatást alapvetően a turisták vették igénybe, de mivel a külföldi városlátogatók nem tértek még vissza, szinte biztosan kevesebben bérlik a rollereket."

Ráadásul a cég magyarországi leányvállalata, a Lime Technology Kft. ellen május 28-án kezdett végrehajtást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A G7 kereste a céget, ahol annyit közöltek, hogy "a Lime Technology Kft. jelenleg naprakész az adófizetési kötelezettségével Magyarországon." Pedig a cégadatbázisokban egyértelműen látható, hogy NAV-végrehajtás volt érvényben a kérdésünk június 19-i megküldésekor.

A portál azt is írta, hogy nem törvényes az, hogy a LIME csak külön kérésre ad számlát, ugyanis minden egyes alkalommal kellene ilyet adnia.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs /24.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!