Rendőröknek kellett kivinni egy magyar nőt az egyik São Pauló-i metróaluljáróból, miközben a feldühödött tömeg azt skandálta, hogy a nő rasszista - írja a Telex a brazil sajtó beszámolói alapján. Egyelőre annyit tudni, hogy a magyar nő és egy fekete utas összeszólalkoznak, erről felvétel is készült.

Polícia de São Paulo investiga caso de racismo em vagão de metrô

Mulher disse que a vítima deveria se afastar dela porque o cabelo crespo "poderia passar alguma doença". A cena gerou protestos e revolta na estação. Veja vídeos pic.twitter.com/hTPb5fT3QX

- Correio Braziliense (@correio) May 3, 2022

A hírek szerint a két nő egymás mellett utazott a metrón, amikor a magyar azt mondta a mellette ülő brazil nőnek, hogy vegye le róla a haját, mert a végén még elkap valamilyen fertőzést.

Videó készült arról is, ahogy rendőrök vitték ki a feldühödött utasok között a metróból, miközben azt kiabálták, hogy rasszista.

RACISMO NA ESTAÇÃO DE METRÔ ANA ROSA
Essa mulher foi racista com uma família do RJ que está passando férias em SP
Ela disse pra eles que "preto passa doença"
A desgraçada foi escoltada pela PM para delegacia
Pena que não consegui filmar o rosto (disseram que ela é gringa) pic.twitter.com/t9zkxG9Uti

- fernanda (@fefeiaaa) May 2, 2022

A brazil médiában és közösségi oldalakon az terjed, hogy a magyar nő a São Pauló-i magyar konzulátuson dolgozik konzuli asszisztensként. A Telex kereste a São Pauló-i magyar konzulátust és a Külgazdasági és Külügyminisztériumot is, hogy a hölgy valóban a konzulátuson dolgozik-e, valamint érdeklődtek arról is, hogy milyen ügyben nyomoz a helyi rendőrség vele kapcsolatban. A São Pauló-i konzulátustól azt a választ kapták, hogy az üggyel kapcsolatban a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtóosztálya az illetékes. Innen viszont egyelőre még nem érkezett válasz.

Vedd kézbe a 24.hu legemlékezetesebb tartalmait!

Izgalmas arcok, kihagyhatatlan történetek

Keresd az újságárusoknál, vagy rendeld meg az mc.hu/riporter oldalon!

Megrendelem
ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!