Botrányba fulladt Kamilla királyné jótékonysági estje kedden. Az egyik vendéget sértő kérdésekkel zaklatta a palota egyik munkatársa.


Lemondott a Buckingham-palota egyik alkalmazottja, miután többször is megkérdezte kedden este egy karitatív szervezet színesbőrű elnökétől, hogy „valójában honnan származik”, írja a BBC. Kamilla királyné egy ENSZ-kampány keretein belül fogadta 300 vendége között többek például a jordán, a belga és a dán királyné mellett Volodimir Zelenszkij feleségét, és Ngozi Fulanit, a Sistah Space vezetőjét. Az est témája a nők elleni erőszak volt.

Ngozi Fulanit érkezése után többször is megkérdezte a palota egyik munkatársa, hogy Afrikából pontosan honnan érkezett. Az SH monogramú nővel folytatott teljes beszélgetést a felháborodott Fulani a Twitterre is posztolta:

SH: Honnan érkezett?

Fulani: Sistah Space.

SH: Nem, honnan jött?

Fulani: Hackney-ben van az irodánk.

SH: Nem. Afrika melyik részéről érkezett?

Fulani: Nem tudom, nem szerepel az irataimban.

SH: Nos, tudnia kell, honnan származik. Én például éltem Franciaországban. Honnan jött?

Fulani: Innen, az Egyesült Királyságból.

SH: De milyen nemzetiségű?

Fulani: Itt születtem és brit vagyok.

SH: De honnan származik, honnan jött a népe?

Fulani: A népem? Hölgyem, mi folyik itt?

A beszélgetés ezután hasonló mederben folytatódott, ami teljesen megdöbbentette Ngozi Fulanit és a társaságában lévő másik két nőt.

A Buckingham-palota közleményt adott ki a történtekkel kapcsolatban. Ebben biztosították a Sistah Space alapítóját, hogy „rendkívül komolyan veszik az esetet”, amit elfogadhatatlannak és sajnálatosnak neveztek. A közleményből kiderül, hogy az érintett kolléga bocsánatot kért a történtekért és azonnali hatállyal lemondott tisztségéről.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!