Nem mindenkinek megy könnyen az átállás arra, hogy a járványhelyzet miatt nem lehet csak úgy leülni egy étkezdében és megenni a megrendelt menüt. Oklahoma City egyik McDonalds éttermében mindez a tettlegességig fajult, amikor az alkalmazottak ismertették velük, hogy az étkezőrész nincsen nyitva a vírusveszély miatt - értesült az NBC News.

A két elkövető - egy férfi és egy nő - ennek ellenére nem akartak távozni, az alkalmazottak ekkor szólították fel őket, hogy távozzanak.

Válaszul fegyvert rántottak, és rájuk lőttek: ketten a lövés miatt sérültek meg, harmadik társus esés közben verte be a fejét.

A három alkalmazott közül ketten 17 évesek voltak. A kiérkező rendőrség letartóztatta a lövöldözőket, a dolgozókat kórházba szállították, egyikük sem szenvedett életveszélyes sérüléseket.

Amerikában nem ez az első eset, hogy a koronavírus-helyzet miatt valaki fegyvert ránt: hétfőn Michiganben lőttek agyon egy biztonsági őrt, amiért felszólított egy nőt, hogy a szabályoknak megfelelően viseljen maszkot az üzletben.

hirdetés



hirdetés