Szexuálisan zaklatta a barátja ötéves unokáját egy 51 éves férfi. A Veszprém Megyei Főügyészség tizenkettedik életévét be nem töltött és az elkövető felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak miatt állítja bíróság elé.


A vádirat szerint a külföldön élő, de Magyarországra rendszeresen hazalátogató elkövető minden alkalommal felkereste barátját és annak családját, és ilyenkor ajándékokat, édességeket vitt a férfi unokáinak. A kisgyermekekkel bizalmi kapcsolatot alakított ki, melynél fogva az ötéves kislány és öccse is kötődött hozzá.

Az elkövető az év első hónapjaiban többször is megkérte a gyermekek édesanyját, hogy a kislányt és testvérét engedje el vele a boltba, illetve a tartózkodási helyéül szolgáló ingatlanhoz, melyet az asszony megengedett és a férfi felügyeletére bízta a gyermekeit.

A Veszprém Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint már ebben az időszakban is előfordult, hogy a férfi szexuális cselekményt végzett a kislánnyal, majd amikor áprilisban a nagyapával együtt megjelent a családnál és felajánlotta, hogy bemegy a hálószobában lévő gyermekekhez és elaltatja őket, szintén szexuális indíttatással fordult a kislányhoz.

Az anya mintegy tizenöt perc elteltével maga is bement a szobába, és gyermeke viselkedését, valamint az ágyánál térdeplő elkövetőt látva, kiküldte és elzavarta a házból a férfit.

Az ügyészség 11 év fegyházbüntetést kért a férfira ara az esetre, ha mindent beismer. Emellett arra is indítványt tett, hogy tiltsák el minden olyan tevékenységtől és foglalkozástól, amely során 18 év alatti gyerekkel kapcsolatba kerülhet.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!