Rafael Nadal nem indul a wimbledoni teniszbajnokság előtti füves tornákon. A 33 éves spanyol sportoló azt követően nyilatkozott erről, hogy karrierje során 12. alkalommal megnyerte a Roland Garrost.


Mindenki tudja, hogy szeretek füvön játszani, de azzal is tisztában lehet mindenki, hogy már nem vagyok képes sorozatban annyi héten át pályán lenni, mint nyolc vagy tíz éve

- mondta Nadal. Hozzátette: a Wimbledont megelőző, szintén angliai füves pályás tornák helyett inkább otthon, Mallorcán készül az év harmadik Grand Slam-versenyére, amelyen tavaly nagyon jól játszott, és közel érezte magát az újabb tornagyőzelemhez.

Az elődöntőben egy pont választott el a továbbjutástól, az elmúlt években pedig versenyképesnek éreztem magam Wimbledonban. Mi okom lenne, hogy változtassak a felkészülésemen?

- kérdezte a spanyol. Kiemelte: nagyobb az esélye a végső győzelemre, ha egészségesen áll rajthoz, mintha a torna előtt sok mérkőzést játszana.

A 18-szoros GS-bajnok Nadal Wimbledonban kétszer (2008, 2010) bizonyult a férfimezőny legjobbjának, kétszer (2009, 2016) sérülés miatt nem tudott elindulni, a tavalyi elődöntőben pedig emlékezetes nagy csatában kapott ki a későbbi győztes szerb Novak Djokovictól. A 2018-as elődöntőt megelőző évben Nadal számára a nyolcaddöntő jelentette a végállomást.

A spanyol teniszező a mostani Roland Garros előtt is panaszkodott a térdére, de játékán ez nem érződött: a két hét során végig rendkívül magabiztos volt.

Kiemelt fotó: Tim Clayton/Corbis via Getty Images


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!