Az RTL kérdésére kifejtette a véleményét a mai fiatal munkavállalókról. Mondanivalója nem kevés „bezzeg az én időmben” gondolatot tartalmazott.


Rácz Jenő Michelin-csillagos séf kendőzetlen őszinteséggel beszélt az RTL-nek a Z-generációs fiatalok munkamoráljáról. A séf emlékei szerint ő 14 évesen kezdett dolgozni a McDonald's konyháján, ahol az első fizetése 12 ezer forint volt. Ebből a pénzből először egy pólót vett, majd moziba ment – ezek az apró lépések vezettek el számára a függetlenséghez és az önállósághoz.

Rácz szerint a mai fiatalokból hiányzik az a munkabírás és alázat, amit ő még szüleitől és tanáraitól tanult meg. Úgy véli, hogy a Z-generáció tagjai közül sokan kemény munka nélkül akarnak gyorsan meggazdagodni és sikeressé válni. Szerinte ez egy generációs probléma, amely visszavezethető a neveltetésre is.

– jelentette ki Rácz, aki szerint a professzionális szakemberek képzése elképzelhetetlen szorgalom és kemény munka nélkül. Véleménye szerint a korábbi generációkban az emberek hivatást választottak, és kitartottak amellett, míg a mai fiatalok a könnyebb utat keresik.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!