Ha rákos is volt az orosz elnök, nagy valószínűséggel stabilizálták az állapotát. A dán hírszerzők szerint még évekig hatalmon maradhat.


A dán hírszerzés egyik vezető oroszügyi elemzője szerint Vlagyimir Putyin döntéseire óriási hatással vannak azok a hormonkezelések, amiket feltételezett rákbetegsége miatt kap, írja a Daily Mail. A Joakimként megnevezett szakértő úgy véli, hogy

Az elemzés arra utal, hogy Putyin az ukrajnai háború kezdetén daganatos betegségben szenvedett és hormonkezelésen esett át, de állapotát sikerült stabilizálni. A Proekt független orosz lap szerint

A dánok elemzése azt követően látott napvilágot, hogy a Kreml a napokban elismerte: a legújabb koronavírus mutációk és az újonnan megjelent influenzatörzsek miatt Putyin egészsége az egyik legfontosabb „állambiztonsági” kérdés lett. Ez arra utalhat, hogy az orosz elnök jövőre még kevesebbet mutatkozhat a nyilvánosság előtt. Ezt erősíti, hogy Putyin már az elmúlt hetekben is több programját lemondta vagy átütemezte.

A dán jelentésben kitérnek Putyin időnként önálló életet élő végtagjaira és a különös asztalmarkolására is. Joakim ezt azzal magyarázza, hogy az orosz elnök egy ideje krónikus fájdalmakkal küzd. Ha viszont jó erősen belekapaszkodik a közelében lévő tárgyakba, akkor enyhülnek a fájdalmai.

A dán hírszerzés véleménye szerint kevésbé valószínű, hogy a betegségei Putyin halálát okoznák. Ennek ellenére a háttérben megkezdődött a mozgolódás, hogy egy erősebb vezető kerüljön az ország élére.

Az elemzésben kitérnek arra is, hogy az ukrajnai háború számos tévedése nem a gyengén teljesítő orosz hírszerzésnek köszönhető, hanem Putyin személyes meggyőződései miatt következett be. Ezek közül az egyik, hogy az orosz elnök úgy számolt, katonáit virágokkal köszöntik majd az ukránok, és különösebb ellenállás nélkül foglalhatják el az országot.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!