Az orosz állami média szerint meghalt Alekszej Navalnij. Az ellenzéki politikus felesége felszólította az egész világot, hogy fogjanak össze, és lépjenek fel Putyin ellen.


Alekszej Navalnij felesége, Julia Navalnanja nem sokkal azután szólalt fel a müncheni biztonságpolitikai konferencián, hogy az orosz ellenzéki politikus a hírek szerint életét vesztette. Julia Navalnanja elmondta: haza akart utazni, de utána arra gondolt, hogy Alekszej Navalnij mit tenne ilyen helyzetben. A férje pedig biztosan Münchenben maradt volna, így ő is így tett.

Még Navalnanja sem tudja, igaz-e a hír, hogy meghalt a férje, ugyanis eddig csak az állami média tudósított erről. Ha Navalnij valóban meghalt, akkor viszont az a célja, hogy hogy Putyin és az orosz rezsim mielőbb bűnhődjön miatta.

– mondta. Az asszony ezek után felszólította a jelenlévőket és az egész világot, hogy fogjanak össze, és lépjenek fel Putyin ellen.

Videón Julia Navalnanja müncheni beszéde:

Kamala Harris, az Egyesült Államok alelnöke azt mondta, hogy ha Navalnij halálát megerősítik, személyesen Vlagyimir Putyint fogják felelősnek tartani, és reagálni fognak rá.

via 444

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!