Keresztény Zoltán jogász korábban Csákberényben csomagolta be a felújított szovjet emlékművet. Most gyülekezési joggal való visszaélés miatt indult ellene eljárás.


O.V.! Putyin háborús bűnös, Magyarország szuverén? - ez szerepelt azon a molinón, amit az M1-M7 közös szakaszán függesztettek ki az egyik felüljáróra szombaton. A rendőrök gyorsan megjelentek és leszedették a feliratot.

A molinót Keresztény Zoltán jogász függesztette ki. Ő volt az, aki februárban népszavazási kezdeményezéssel rukkolt elő, hogy a Szabadság téri szovjet katonai emlékművet fekete lepellel vonják be az Ukrajna elleni orosz invázió miatt, a napokban pedig Csákberényben becsomagolta a szovjet katonai emlékművet, amit az orosz követség újított fel.

Keresztény a mostani akciójáról azt mondta a 444-nek, hogy a kifüggesztés után nem sokkal három rendőrautó jelent meg, és a járőrök előbb igazoltatták, majd leszedték és eltették a molinót. Keresztény ellen gyülekezési joggal való visszaélés miatt indítottak szabálysértési eljárást.

A milonóról készült képet itt tudod megnézni.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!