A nővel együtt dolgozó operatőrt megverték, mindketten kórházba kerültek.


Putyin szövetségesei, csecsen katonák állítólag megerőszakoltak egy orosz újságírónőt, Olga Zenkovát Ukrajnában, operatőr társát pedig megverték - írja a Il Mattino alapján a Blikk.

A portál úgy tudja, hogy az újságírónőt január 17-én Zaporizzsja régióban, Melitopolban támadták meg. Éppen operatőr társával, Artyom Jepifanovval együtt ebédelt egy étteremben. Ide tört be a csecsenosztag, akik között állítólag ott volt a csecsen elnök, Kadirov unokaöccse is.

Az operatőrt megverték, több sérülést szenvedett. A riporternőt pedig többször megerőszakolták, ezt egy ukrán város kórháza is megerősítette.

A nő feljelentést tett, és azt kérte, hogy a helyi hatóságok vizsgálják ki az esetet. Ezt azonban - vélhetően a csecsenektől tartva - megtagadták tőle. A riporternő ekkor a munkáltató orosz NTV televízióhoz fordult.

A vallomások alapján az operatőr „közepesen súlyos” sérüléseket szenvedett és kórházba került. A nő szintén kórházban volt, ahol az orvosok megállapították, hogy „szexuális erőszakból származó” sérüléseket szenvedett el. Az esetet azonnal jelentették, de a nyomozás megkezdését elutasították.

Az orosz NTV szintén elhallgatta a történtetek, nem számolt be az esetről, nemhogy lejárassák a hadsereget, de megígérték az áldozatoknak, hogy nem felejtődik el az ügy.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!