Az orosz elnök megtartotta szokásos éves beszédét, amit óriási kivetítőkön közvetíttek Moszkva utcáin. Szerinte a Nyugat el akarja pusztítani a „szabadságáért és függetlenségéért” harcoló Oroszországot..


Bő két héttel az orosz elnökválasztás előtt tartja éves beszédét Vlagyimir Putyin orosz elnök a parlament mindkét háza, az Állami Duma és a Szövetségi Tanács előtt. Az előzetes várakozások szerint a választás kimenetele nem kérdéses, aki esetleg veszélyt jelenthetett volna az 1999 óta különböző módokon hatalmon lévő Putyinra, azoknál az orosz központi választási bizottság szabálytalanságokat talált.

„Ez a beszéd jövőbe tekintés” – kezdte Putyin a BBC beszámolója szerint.

Oroszország nem engedi, hogy bárki beavatkozzon a belügyeibe – hangsúlyozta Putyin, aki ezt követően bírálta a Nyugat gyarmatosító törekvéseit, szerinte el akarják pusztítani a „szabadságáért és függetlenségéért” harcoló Oroszországot, az Egyesült Államok eltökélt abban, hogy megosztottságot idézzen elő az országban.

Putyin szerint az USA csak azért tárgyal Oroszországgal, hogy saját érdekeit érvényesítse. 2018-ban Oroszország javaslatot tett a két ország közötti nukleáris megállapodásra, de az USA abba nem ment bele, a „Nyugat a hidegháborúhoz hasonló fegyverkezési versenybe próbálja belerángatni” Oroszországot az orosz elnök szerint.

– mondta Putyin.

Az orosz elnök ezt követően dicsérte szövetségesei politikáját, így például a kínaiakat, majd arról beszélt, hogy „új kapcsolódási pontokat” kell kialakítani az arab országokkal, valamint a latin-amerikai és afrikai nemzetekkel.

Putyin beszédét az elmúlt évhez hasonlóan óriási kivetítőkön közvetítik Moszkva utcáin, valamint 17 orosz városban a mozik ingyenesen vetítik is azt.

via 444


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!