A Fidesz-KDNP és az Egységben Magyarországért listája is a biztos szavazó pártválasztók 47 százalékénak szavazatára számíthat - derült ki a Publicus Intézet Népszava számára készített felméréséből. Egyúttal emlékeztettek: nemrég a Medián sima Fidesz-győzelmet jósolt, más kutatások pedig szoros eredménnyel kalkuláltak, de döntetlent sehol nem mértek.


A Publicus Intézet vezetője a lapnak leszögezte, a választók 5-7 százalékos csoportja a kampány utolsó pillanatában dönti el, hogy elmegy-e szavazni, és ha igen, kire voksol.

A friss felmérésük pedig ehhez a pillanathoz közelebb van, mint az eddig ismert számok, de a trend a kutató szerint eddig is a záruló olló volt. Az is az ellenzék esélyeit növeli, hogy ebben, a választás előtti utolsó mérésben az ellenzéki szavazók mozgósítottsága, részvételi szándéka öt százalékponttal magasabb, mint a kormánypártoké

- vélekedett Pulai András, aki egyúttal hangsúlyozta: a mostani adataik a hazai listás eredményre vonatkoznak, amelyekből bár valószínűsíthető a rendkívül szoros eredmény, de nem következik ellenzéki győzelem, hiszen ahhoz a listán elért jó eredménynél több kell.

Az egyéni választókerületek jó részében nehezebb dolga lesz az ellenzéknek, mint a Fidesznek, ugyanis a kormány választókörzeti átrajzolása miatt előbbieknek több voksra van szüksége a győzelemhez. Emellett a külhoni, illetve a levélszavazatok is hatással lesznek a voksolás kimenetelére

- mondta. Épp ezért elképzelhetőnek tartja, hogy jó ideig nem lesz végleges eredmény.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!