A 444.hu egy az interneten fellelhető, több részletből álló hangfelvételt ismertetett csütörtökön, amelyen Karácsony Gergely többek között arról beszél a kötetlen, a 444 szerint privátnak tűnő beszélgetésen, hogy az MSZP-s Tóth Csaba, a zuglói szocialisták elnöke már többször megfenyegette a családját - számolt be az MTI.

A szintén szocialista Horváth Csabát, aki jelenleg zuglói polgármesterjelölt, és akit korábban egy a főpolgármester-jelöltségért vívott előválasztáson győzött le, nehéz falatnak minősíti, aki

"sajnos egy szikla ebben a konstrukcióban, jobban, mint a Tüttő Kata, vagy bárki. Az egész az, hogy őt kiszedjük ebből a dologból, és rábeszéljük az előválasztásra, ez volt a vigaszág"

- fogalmazott.

A portál arról is beszámol, hogy Karácsony Gergely szerint Zuglóban a helyi szocialisták felett csak egy szocialista tud kontrollt gyakorolni.

Ezért bírálja a helyi szocialisták korábbi jelöltjét,

"aki két perc után nem fogja tudni, hogy hol van, és szétlopnak mögötte mindent. (Horváth) Csabának legalább annyi esze van, hogy mi az, amiért börtönbe lehet menni"

- fogalmaz. Kijelenti azt is:

"Ha én visszamegyek Zuglóba, akkor engem elásnak (...) tudnék mesélni néhány sztorit, de a szocikkal közösen nem tudunk indulni."

Az ellenzéki főpolgármester-jelölt a 444 kérdésére a felvételről azt mondta: több hónappal ezelőtti beszélgetést rögzíthettek, nem tudja beazonosítani, hogy kivel beszélhetett, a módszert viszont igen, "ez a Fideszé".

Közölte: a felvételen az ellenzéki összefogásról beszélt, amely sok vitával jött létre, de ma már erős szövetség. Állítása szerint többször kapott fenyegetést, de nem politikai szereplőtől.

A 24.hu-nak pedig azt mondta, hogy üzleti körökről beszélt így, nem a szocialista politikusról.

Karácsony Gergely a felvételen saját "zsarolási potenciálját" is említi, amely szerinte alkalmas arra, hogy "a dolgokat helyre tegye".

A 444-nek aztán kifejtette, hogy "zsarolási potenciál" alatt azt érti, hogy csak a tisztség nem érdekli, az ügyekért küzd.

Az "elássák" kifejezést pedig állítása szerint politikai érdelemben használta.

Karácsony Gergely szerint a Fidesz titkosszolgálati eszközökkel, magánbeszélgetésről készült manipulált hangfelvétellel akarja megfélemlíteni.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>