A stand upos szerint a nyilvánvaló különbségek mellett letagadhatatlan hasonlóságok is vannak. Idézte a szovjet kommunista párt és Kirill pátriárka szülinapi üdvözletét is.


Új videóval jelentkezett Pottyondy Edina egykori momentumos politikus, aki ezúttal Orbán Viktor múlt heti 60. születésnapjára húzta fel negyedórás YouTube-videóját.

A stand-upos először azon lepődött meg, hogy a kormányhoz hű politikusok és influenszerek nem köszöntötték nyilvánosan a miniszterelnököt. Illetve aki igen, az később eltávolította kommentjét vagy bejegyzését.

Pottyondy ezután kitért Rákosi Mátyás 1952-ben tartott országos születésnapi eseménysorozatára, amihez képest szerinte meglehetősen visszhangtalan maradt Orbán ünneplése. Ugyanakkor a humorista nem késlekedett megemlíteni a kommunista diktátor és a magyar miniszterelnök mondanivalójában és retorikai fogásában rejlő hasonlóságokat.

Egy ponton feladványba foglalva igyekezett megmutatni, hogy 70 év után sem sokat változott az Egyesült Államok kritikája, a "dollárért" elárult haza képe vagy (Szovjet)Oroszország és hazánk megbonthatatlan barátságának képe.

A stand upos két köszöntés bemutatásával is készült: az elsőt Rákosi, a másodikat Orbán kapta a keleti nagyhatalomtól születésnapja alkalmából. Utóbbi ráadásul a Nyugaton háborús bűnösnek tartott, egykori KGB-ügynök, Putyin-párti milliárdos Kirill pátriárkától.

Ahogy a videóból kiderül, mindkét üdvözlés lényege, hogy az ország vezetőjét az évtizedes munka és a béke kérlelhetetlen előrevivőjeként említik, de Kirill pátriárka sorai hosszabbak és szívélyesebbnek tűnnek, mint a Szovjetunió Kommunista Pártja Központi Bizottságának üdvözlete. Pottyondy szerint ez a bizonyítéka, hogy „most sokkal szívélyesebb a viszony” a két ország között, mint a kommunizmus legsötétebb évtizedeiben volt.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!