Legújabb videójában szó esik arról is, mit tanult Orbán Viktortól Magyar Péter, és miért hasonlít Karácsony Gergely egyszerre Trumpra és Joe Bidenre is.


Pottyondy Edina legújabb videójában beszél a kastélytörvényről, a Vitézy-Karácsony dilemmáról, és természetesen szó esik Magyar Péter EP-képviselői ambícióiról is.

A kastélytörvény szerinte olyan, mint a privatizáció, csak itt nem kap semmi pénzt az állam. „Még keveset sem. Tulajdonképpen lopás, csak a törvény azt mondja, hogy mégsem az. ... A kastélytörvény még NER-es mércével mérve is durva gátlástalanság, első nekifutásra még az Alkotmánybíróság és Novák Katalin is elkaszálták. Az új verzióban azt mondja ki a jogszabály, hogy nem ingyen kapja az új tulajdonos a kastélyát, hanem a tulajdonszerzés ellenértékeként vállalnia kell az ingatlan felújítását, karbantartását és üzemeltetését. Tehát kapsz egy ingatlant ingyen, és cserébe vállalod, hogy úgy kezeled, mintha a sajátod lenne.

És most már privatizációnak sem. Lázár János úgy fogalmaz, hogy ez nem más, mint örökbefogadás.

A főpolgármester-választás kapcsán mindenekelőtt bemutatja a két szereplőt. Karácsonyról úgy fogalmaz,

Vitézy Dávidot pedig így mutatja be: „Fideszes államtitkár volt, ami a kisebbik probléma. A nagyobb gond a jelölttel, hogy az LMP támogatta. Különösen úgy volt zavarba ejtő az Ungár Vitézi Szövetség, hogy elvileg Vitézy pártellenes civilként definiálta magát, de közben egy párt listáját vezette”. Ezután így foglalja össze a két jelölt vetélkedésének eredményét: „Szegény Karigeri bepánikolt.

Közben Vitézy új választást kért, ami miatt nekiestek Karácsony hívei. Majd Karácsony is új választást kezdett követelni, mondván, hogy akármilyen eredményt is hoz az újraszámlálás, ez a választás már nem demokratikus, hiszen sérült a tisztasága. Még tüntetést is szervezett, hogy megvédje a budapestiek jogát, hogy tisztességes szavazáson legitim főpolgármestert választhassanak, ami most nem teljesült. Ennek a demonstrációnak a végére kiderült, hogy az újraszámolás után is ő nyerte a választást, igaz, már csak 41 szavazattal. Itt viszont a tragikomédia világklasszis abszurdba fordult. Előállt az a helyzet, hogy a választáson győztes jelölt követeli, hogy semmisítsék meg az eredményt, és írják ki újra a választást. Vitézy Dávid jelezte a főpolgármesternek, hogy nyitott ajtón dörömböl, egyetlen mozdulatra van az új választástól, semmi szükség a Kúriára tolni a felelősséget, csak le kell mondania.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!