A brüsszeli Politico Playbook hétfői hírlevele szerint az Európai Bizottság a Magyarországnak adott források csökkentését tervezi hazánk "rendszerszintű korrupciós problémái miatt".

A hírlevélben azt írják, a kohéziós programok közül Johannes Hahn, az Európai Bizottság költségvetési és igazgatási ügyekért felelős biztosa három olyan kohéziós politikai program forrásainak 70 százalékának befagyasztását javasolta egy július 20-i keltezésű, az Európai Bizottság átláthatósági nyilvántartásában közzétett feljegyzésben, amelyeket Magyarország a hétéves költségvetéséből remélt.

Ez a megvonás a lapnak nyilatkozó Daniel Freund német zöldpárti képviselő számításai szerint a Magyarországnak járó hétéves költségvetés 20 százalékát jelenti.

Kapcsolódó

Egyre keményebb meccset kell vívniuk Orbánéknak az uniós pénzekért

Három ügyben tárgyal a magyar kormány és az Európai Bizottság. Az egyikben szinte biztosan összejön a megállapodás az év végéig, a másik kettő jóval nehezebbnek tűnik.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ne maradj le! Az Európai Unió legfontosabb politikai eseményeiről hetente értesülhetsz hírlevelünkből.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kedves Olvasónk!

Már csak egy kattintásra van szükség, hogy megerősítsd feliratkozási szándékodat! Amennyiben nem kapod meg megerősítő e-mailünket, kérünk, ellenőrizd a levélszemét mappádat.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!