A balhés család feje fegyverrel fenyegeti azokat, akik felemelik a szavukat a botrányos viselkedésükkel szemben. Őrsi Gergely polgármester a kerületi rendőrkapitánnyal együtt oldaná meg a helyzetet.


Forrnak az indulatok abban a II. kerületi társasházban, ahol egy idős nőtől lakást bérlő család folyamatosan zavarja a ház lakóinak nyugalmát - írja a Blikk.

A lap korábban arról számolt be, hogy a balhés család többször eláztatta már a házat és olyan is előfordult, hogy bútorokat dobáltak ki az ablakon, valamint fegyverrel fenyegetőztek.

A rendőrség többször elvitte már elzárásra a családfőt, azonban innen pár nap múlva szabadul, amit hatalmas bulival ünnepelnek minden alkalommal. A lakást egy trükkel szerezték meg: az idős tulajdonost rávette az unokája, hogy az egyik szobát adja ki nekik albérletbe, aztán amíg nem tartózkodott ott, lecserélték a zárakat.

A helyzet a cikk megjelenése óta sem javult: a fiatal pár továbbra sem akar elköltözni, fenyegetik a társasházban élőket, hogy megbánja az, aki el akarja őket innen távolítani.

- mondta a lakók egyik képviselője.

Ráadásul egy módszert is kitalált a balhézó család, hogy megkeserítsék a többi lakó életét. Hajnalig ordibáltak és üvöltették a zenét, amihez az áramot a folyosón lévő konnektorból biztosították, mivel a lakás tulajdonosa korábban leszereltette a villanyórájukat. Közös költséget ennek ellenére természetesen nem fizetnek.

- mondta egy lakó, aki már többször konfliktusba került a problémás bérlőkkel.

A nagy sajtóvisszhang után a kerület polgármesterének figyelmét is felkeltette az ügy: Őrsi Gergely a közös képviselőn keresztül üzente meg a lakóknak, hogy foglalkozik a problémával. Első lépésként a kerület rendőrkapitányával fog egyeztetést tartani, hogy elemezzék a kialakult helyzetet, ezt követően pedig egy lakógyűlés összehívására kerülhet sor, ahol szembesítik a balhés bérlőket a lakók panaszaival, illetve ellenőrzik a bérleti szerződésüket, amely után megszüntethetik az áldatlan állapotokat a társasházban.

L. Roland és családja a Blikk megkeresését azzal utasította el, hogy soha többé nem állnak szóba újságíróval, mert nem az ő pártjukat fogják az ügyben.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!