Három déli megyére piros figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt. Az északkeleti tájakon késő délutántól a zivatarokat nagyobb méretű jég és károkozó szélroham kísérheti.

Hétfőn sok napsütésre számíthatunk fátyol- és gomolyfelhők mellett. Elsősorban és nagyobb számban az ország északi felén, a nap második felében lehetnek zivatarok, de elvétve másutt sem lehet kizárni kialakulásukat.

Az északkeleti tájakon késő délutántól heves zivatar előfordulására is van esély nagyobb méretű jég és károkozó szélroham kíséretében.

Három déli megyére adtak ki piros figyelmeztetést a hőség miatt:

Késő estére 22 és 28 fok közé csökken a hőmérséklet. A legtöbb helyen kiderül az ég, a záporok, zivatarok mindenütt megszűnnek. Ugyanakkor az éjszaka második felében a Dunántúl nyugati, délnyugati részei fölé vastagabb felhők sodródhatnak, ezzel együtt záporok, zivatarok érkezhetnek oda. Az északnyugati szél átmenetileg mérséklődik, majd főleg hajnaltól a Dunántúlon egyre nagyobb területen élénkülhet meg újra.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 19 és 24 fok között alakul, ennél pár fokkal hidegebb az Északi-középhegység völgyeiben lehet.

(via met.hu)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!