Ügyvédje jelenlétében a 24.hu-nak nyilatkozott először Póczik József, egykori válogatott labdarúgó, akit még hétfőn állított elő a rendőrség a Borkai-szexvideóval összefüggésben. A 66 éves férfit azzal vádolják, hogy megzsarolta a volt győri polgármestert egy horvátországi orgián készült felvételek nyilvánosságra hozásával, ha nem fizet.

Az egykori labdarúgó és edző szerint szó sem volt zsarolásról:

hirdetés

"2018 júniusában kaptam egy telefonhívást egy olyan személytől, akit nem ismertem. Titkosított telefonszámról hívott. A lényeg az volt, hogy a budapesti szálloda, a Novotel portáján hagytak a nevemre egy borítékot. Nem mondták el, hogy mi van benne, csak hogy adjam át Borkai Zsoltnak. Én ezért a borítékért aztán elmentem, azt felvettem. Azt csak a kocsiban néztem meg, hogy mi van benne. Amit akkor láttam, azon elképedtem. A felvételeket megmutattam a kocsiban ülő utastársamnak, majd Győrbe mentem, és a felvételeket átadtam Borkai Zsoltnak, aki nagyon örült ennek, fülig ért a szája. Hálálkodott. Kérdezte, hogy hálálhatná meg ezt. Én meg mondtam, hogy sehogy. Nem azért csináltam, hogy meghálálja. Átadtam neki a felvételeket, és nem kértem, nem is kaptam értük semmit."

A lap információ szerint Póczikról hetek óta terjedt a városban, hogy köze lehet a Borkai-ügyhöz. A volt focista ezek után két hete maga jelentkezett a rendőrségen, hogy vallomást tegyen, de erre akkor nem került sor. Végül hétfőn tartottak házkutatást a férfi lakásán, a rendőrök minden adathordozót lefoglaltak. Póczik Józsefet ezután Budapestre szállították.

A nyomozók feltételezése szerint 10 millió forintot szeretett volna kicsikarni a kompromittáló felvételekért cserébe Borkai Zsolttól.

Nemcsak Póczik Józsefet, hanem két huszonéves prostituáltat is előállítottak hétfőn az üggyel kapcsolatban. Erről itt írtunk részletesebben: