A tolvajok még arra sem figyeltek, hogy arcukat eltakarják a biztonsági kamerák miatt.


Korábban mi is megírtuk, hogy elloptak egy Nike Louis Vuitton Air Force 1 Low Virgil Abloh márkájú tornacipőt Pachert Balázs Kicks boltjából szombat délután.

Ahogy a Blikk is megemlíti, Marics Peti, Gáspár Laci, Nagy László, a kézilabda válogatott egykori csapatkapitánya, vagy éppen a hollywoodi filmcsillag, a Gyűrűk ura sztárja, Orlando Bloom is vásárolt már a Cápák közöttben ismertté vált Balázs boltjában.

A rendőrségi kamera felvételei szerint azonban a tolvajok nem voltak ennyire exkluzívak és kifinomultak.

„A legértékesebb cipőket egy külön, zárható üveges vitrinben tartjuk a kassza mellett, ami akkor éppen azért volt nyitva, mert valaki azok közül próbált egyet. Két angolul, akcentussal beszélő srác kérdezte az eladóktól, hogy a később ellopott cipő mennyibe kerül, majd kimentek. Pár perc múlva visszatértek, forgolódtak, megvárták, hogy ne figyeljen rájuk senki, végül kinyitották az ajtót és a kabátjuk alá elrejtve kisétáltak vele. Én a raktárban voltam, de hiába vettük észre két perc alatt, mi történt, az utcára kifutva már nem találtuk őket sehol”

– mesélte az esetet keserűen a Blikknek a fiatal vállalkozó.

A Rendőrség beszámolója szerint a tolvajok a Deák tér felől érkeztek este fél hét körül, és az Astoria irányába szöktek el. Ugyan megtehették volna, hogy napszemüveget, vagy akár orvosi maszkot húznak magukra, hogy megnehezítsék a rendőrök dolgát, de még erre sem figyeltek oda, ráadásul többször is belenéztek az üzlet biztonsági kamerájának képébe. Persze Balázsék azonnal bejelentést tettek a hatóságoknak, akik kiszállva ujjlenyomat- és DNS-mintát is rögzítettek a helyszínen.

Az ellopott cipő a Nike és a Louis Vuitton márkák közös együttműködéséből született, összesen csupán néhány ezer darab készült belőle, az árát pedig az verhette fel ennyire, hogy a tervezője, Virgin Abloah a kiadás óta elhunyt – írta meg a Blikk.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!