Cora Desmond hatéves volt, amikor apja új kapcsolatot kezdett Bridget Kenneally-vel. A Youghalban (Írország, Cork megye) élő lány testvérével együtt került az új családba, ahol a mostohaanyának már volt három gyereke korábbi kapcsolatból.

Az első hetekben úgy tűnt, a lányok kedves és befogadó környezetbe kerültek, csakhogy fél év múlva elcsattantak az első pofonok. Cora Desmond tizenegy éven át folyamatos testi és lelki bántalmazás áldozata lett, vagy ahogy a Sun brit bulvárlapnak elmondta:

Az évek alatt világos lett, hogy Bridget számára nem vagyok egyéb mint bokszzsák.

A mostohaanya válogatott kegyetlenséggel kínozta a lányt: miközben saját gyerekei bármikor elmehettek a barátaikkal, Corára és édestestvérére más szabályok vonatkoztak. Napi szinten ütötte Corát, és nemcsak a kezével:

nadrágszíjjal, porszívócsővel, de még piszkafával is verte. Rendszeresen kínozta azzal, hogy a lánynak csípős és keserű fűszereket és ételeket kellett fogyasztania nagy mennyiségben - Corának a mai napig bizonyos illatok és ízek érzékelésekor visszatérnek a rettenetes emlékek. A mostohaanya Cora Ellának nevezte őt - Cinderellára, azaz Hamupipőkére utalva, mondván, ő is olyan, akit nem akartak befogadni a családba, és nem is szeretnek.

Az iskolás lánynak titkolnia kellett a rendszeres bántalmazást, a mostohaanya azt mondta neki, ha bárkinek mer szólni, megöli őt, máskor pedig azzal fenyegette meg, hogy elválasztják testvérétől, ha eljár a szája. Így aztán Corának általában azt kellett hazudnia, hogy saját kétbalkezességéből adódtak a balesetek.

Még akkor sem tűnt fel senkinek a dolog, amikor a lányt durva bántalmazások érték: 2008-ban súlyos fejsérülést szenvedett, kórházba is került; egy másik alkalommal Kenneally úgy megszorította a kezét, hogy eltört a hüvelykujja - ekkor Corának azt kellett hazudnia, hogy teregetés közben történt a baleset.

Aztán amikor egy orvosi vizsgálat során 50 sérülést fedeztek fel a lány testén, már nem lehetett tovább titkolni a súlyos abúzust.

A "hosszú pszichiátriai kórtörténettel rendelkező" Bridget Kenneallyt 2016-ban kihallgatták, 2017-ben őrizetbe vették. A napokban lezajlott bírósági tárgyalásán a 49 éves nőt két év letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

Cora Desmond most 21 éves. Azt mondja, a rengeteg fizikai bántalmazás semmiség ahhoz képest, hogy milyen lelki sebeket szerzett, és ezek a mai napig kihatnak életére: szorong, ha egyedül kell mennie valahová, és megretten a hirtelen hanghatásoktól.

Kiemelt kép: Getty (illusztráció)

Zajok a szekrényből: kiéheztetett csecsemőt rejtegetett az anya a barátnői elől

Az orosz anya senkinek nem szólt a gyerek születéséről.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!