A leghevesebb viharokat 90-100 km/órát meghaladó erejű széllökések és akár 5 centinél is nagyobb átmérőjű jégdarabok kísérhetik.


Hidegfront érkezik pénteken, heves zivatarok, szupercellák kísérhetik vonulását - írja az Időjárá.

Nyugat felől érkező hőségzáró hidegfronttal megszűnik a forróság, de fázni akkor sem fogunk, kellemes, nyári időre számíthatunk.

A front pénteken a délutáni órákban éri el hazánkat, nyugat-délnyugat felől egyre többfelé kell záporokra, zivatarokra számítani.

A leghevesebb viharokat 90-100 km/órát meghaladó erejű széllökések, akár 5 centinél is nagyobb átmérőjű jégdarabok és rövid idő alatt 20-30 mm-t meghaladó csapadék kísérhetik.

Pénteken még sokfelé kitart a kánikula, 32 és 38 fok közé melegedhet a levegő. Nyugat felől egyre többfelé fordul északnyugatira a feltámadó szél, a zivatarokat viharos lökések kísérhetik.

Szombaton a kezdetben felhősebb keleti tájakon még előfordulhatnak záporok, majd délután ott is csökken a felhőzet, és a hétvége nagy részében az ország nagy részén napos idő várható. Mérséklődik a hőség, délutánonként 25-30 fok valószínű. Szombaton még többfelé szeles lesz az idő, vasárnap már csak helyenként támad fel az északias szél.

Hétfőn sok napsütés várható, napközben kevés futó zápor és egy-egy zivatar alakulhat ki. A Dunántúl északi felén feltámadhat a délnyugati szél. Pár fokkal emelkednek a csúcsértékek, 28-33 fok várható.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!