A Győr-Moson-Sopron megyei Gönyűn tekintette meg a védekezést a belügyminiszter, aki azt is megkérdezte, mire van szüksége a munkásoknak. A lehető legmagyarabb válasz érkezett.


Pintér Sándor belügyminiszter saját pénztárcájából adott 60 ezer forintot 9 üveg pálinkára Gönyűn, hogy így is segítse a hatékony árvízi védekezést – adta hírül az RTL Híradó.

Ahogy arról korábban írtunk, számos politikus kivette már a részét az árvíz elleni munkálatokból: Orbán Viktor, Gyurcsány Ferenc és a kormányszóvivő, Vitályos Eszter is megmutatta magát a gátakon.

A Belügyminiszter a Győr-Moson-Sopron megyei Gönyűn vett részt terepszeplén. Miután körbenézett, meg is kérdezte az ott dolgozókat: „Megvan minden, amire szükségetek van?”

A válasz szinte kész forgatókönyv volt: „Homokzsák van, lapát van, homok is van” – mesélte Major Gábor polgármester az RTL Híradónak. De Pintér nem hagyta annyiban: „De mi az, ami nincs?”

A belügyminiszter erre zsebbe nyúlt, előkapta a tárcáját, és 60 ezer forintot adott a munkásoknak. Ezek után már nem volt kérdés, hova vezetett az útjuk: a helyi Gödör Büfébe. Itt Major Gábor megmutatta az elmúlt évek nagy árvizeinek szintjét, majd beszerezték a szükséges „munkavédelmi” italt: kilenc üveg pálinkát.

A polgármester hozzátette, hogy a hétfői és keddi nap végén fogják elfogyasztani a maradékot – mert hát a munka az munka, de a pihenés sem lehet száraz.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!