Kijött a rendelettervezet, melynek egyik fontos pontja a mobilhasználat szigorítása. A pedagógusok a tanórák alatt és a tanulói felügyelet során csak oktatással összefüggő célokra használhatják mobiltelefonjukat és egyéb digitális eszközeiket.


Megjelent Pintér Sándor belügyminiszter új rendelettervezete, ami alapjaiban rengetné meg a pedagógusok életét: kötelező képzésekkel és szigorúbb mobilhasználati szabályokkal érkezik az ősz. Az észrevételeket augusztus 13-ig várják, így a véleményezésre még van egy kis idő.

Tanulni és vizsgázni is fognak a tanárok

A szeptember 1-jén hatályba lépő rendelet alapján minden pedagógusnak részt kell vennie egy tízórás távoktatási képzésen, amit az Oktatási Hivatal a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel közösen szervez. A tanároknak a nevelő-oktató munkában használt tartalomszabályozók ismereteit kell felfrissíteniük, majd erről egy online vizsgán számot is kell adniuk. Az élesedő szabályozás érinti az óvodákat, általános iskolákat, gimnáziumokat, szakgimnáziumokat, szakiskolákat és készségfejlesztő iskolákat is.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!