Éppen a ház kertjében metszette a fákat egy 62 éves nagymama Kambodzsában, amikor véletlenül megpiszkálta a darazsak fészkét az ágak között. Az idős nő nem egyedül kertészkedett, ott volt vele 6 éves unokája is, akire szabályosan rátámadtak a dühös rovarok. A kisfiú testét villámgyorsan darazsak százai lepték el, és ott mélyesztették bele fullánkjaikat, ahol érték - írja a Daily Star.

Jen Oeun hiába próbált segíteni kétségbeesetten sikoltozó unokáján, az agresszív rovarok a nagymamát is megtámadták. A nő a csípések hatásra megvakult, ennek ellenére megpróbált segíteni az életveszélyben lévő kisfiúnak.

A szomszédok szintén hallották az éktelen sikoltozást, és miután észrevették, hogy mi történik, párnákkal siettek a bajba jutott család segítségére. Hiába sikerült idővel elkergetni a feldühödött rovarokat, a kisfiú néhány perccel később meghalt.

A halálos kambodzsai darázstámadás még július 21-én történt, a gyereket azóta már el is temették a család otthonánál.

A nagymamát az eset után kórházba szállították, majd a rendőrség is kihallgatta. Az eljárás során semmilyen további gyanús körülmény nem merült fel.

hirdetés

A kisfiú édesanyja a helyi lapoknak azt mondta, hogy gyakran eszébe jut a fia, és ilyenkor minden alkalommal elsírja magát. A nő nehezen tudja elviselni, hogy mennyit szenvedett élete utolsó perceiben a 6 éves gyerek, aki nem ezt a szörnyű halált érdemelte volna. Az anyuka már azon is gondolkozott, hogy ha ott lett volna, talán túlélhette volna a gyerek a darazsak támadását.



hirdetés