A meccs kommentátorai is megrökönyödtek, amikor feltűnt a képernyőn a sárgára mázolt öleb.


Felháborodtak az internetezők azon, hogy egy kosárlabda-rajongó sárgára festett kutyával ment hétfőn meccsre, írja a Daily Star. Az öleb egy az egyben úgy nézett ki gazdája lábain pihenve a Miami és a Minnesota összecsapása alatt, mint a leghíresebb Pokémon, azaz Pikachu.

Amikor az operatőr rátalált a rikító kutyára, a kommentátorok sem tudtak napirendre térni a látottak felett, és csak találgatták, hogy pontosan mit látnak. Egyikük még azt is megjegyezte, hogy a kutya egészen biztosan nem akarta ezt a festést.

Hasonló véleményen vannak a kommentelők is, akik szerint egyenesen állatkínzás, amit az NBA-meccsen láthatott a világ. Akad olyan internetező, aki habozás nélkül börtönbe dugná állatkínzás miatt a sárga kutya gazdáját. A Pikachu-klónról készült felvételt itt lehet megnézni:

Az emberek számára készült festékek akár helyrehozhatatlan károkat is okozhatnak az állatoknak. Szélsőséges esetekben rákot vagy súlyos égési sérüléseket is előidézhetnek ezek a vegyi anyagok a házi kedvenceknél. A PETA állatjogi szervezet szerint allergiás reakciókat vagy akár komoly stressszt is kiválthatnak az ehhez hasonló festékek. Éppen ezért hangsúlyozzák, hogy a kutyák „nem tárgyak, hanem egyének”, és a gazdik ennek megfelelően viselkedjenek velük.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!