Ezt ilyen esetekben már a rendőrség sem alkalmazza. Az aláírók szerint a szerzetesnek ehelyett nyilvánosan, a hivatalos fórumokon kellene válaszolnia arra, hogy mit tesz az alapítvány a hasonló esetek megelőzéséért.


Petíciót írtak Böjte Csabának, és ebben arra kérik, hogy tegyen meg mindent azért, hogy a Dévai Szent Ferenc Alapítványnál lefolytatott vizsgálat során maradéktalanul érvényesüljenek a gyerekjogok és az áldozatok védelme, a jogszerű tényfeltárás, valamint az igazságszolgáltatás – írta a hvg.hu.

Mi is megírtuk hogy Böjte alapítványának kászoni otthonának 28 év börtönre ítélt nevelője tíz éven át szexuálisan és fizikailag is bántalmazta a rábízott gyerekeket.

Az aláírók szerint a szerzetesnek nyilvánosan, átláthatóan, az arra megfelelő, hivatalos fórumokon kellene válaszolnia arra, hogy mit tesz az alapítvány a hasonló esetek megelőzéséért, a bántalmazások megakadályozásáért.

Az ilyen nyilvános rendezvények sem a feszültségek oldására, sem a vitás kérdések rendezésére nem alkalmasak. Viszont traumatizálhatják a résztvevőket, elbátortalaníthatják, megfélemlíthetik azokat, akik a jövőben szeretnének segítséget kérni" – írták.

Eddig közel hatszázan csatlakoztak a petícióhoz.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!