Hazánkban elterjedt szokás télen élelmet kirakni az itt maradt madaraknak különböző fára aggatott etetőkbe, aminek gyakori formája a félbe vágott PET-palack. A tavasz beköszöntével azonban ezek nemcsak a természet összképét csúfítják el, hanem sokszor veszélyt jelentenek az állatokra.

A Civil Debreceni Állatmentők csoport a Facebook-oldalán osztottak meg egy fotót egy sérült rókáról, akinek a fejére szorul egy ilyen madáretetőnek szánt PET-palack. Az állatra véletlenül bukkantak rá.

A róka csak a szerencséjének köszönhette, hogy jókor járt jó helyen, így pont az állatmentők találták meg. Egy kis kergetőzés után végül sikerült befogni az állatot és azonnal állatorvoshoz vitték.

Csige Alexandra, a Civil Debreceni Állatmentők önkéntese a Hulladékvadásznak mondta el, hogy elég régóta szenvedhetett már az állat a fején a PET-palackkal, ugyanis a fülét már a nyüvek rágták a műanyag által okozott sebeknél.

Egy állatorvos ellátta a rókát, levették a palackot, eltávolították a nyüveket, és kezelték a sebeit. Úgy néz ki túlélte a gyötrelmeket, azonban más esetben, ha nem kerül megfelelő kezekbe, akkor fájdalmas és hosszú halál várt volna rá.

hirdetés

# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!


hirdetés