Jótékonysági gyűjtésbe kezdett a MAC Budapest felnőtt jégkorongcsapata, akik ebben az évben a Dankó utcai óvodásokat lepik meg egy-egy ajándékcsomaggal. Korábban már saját készítésű pizzát is vittek a gyerekeknek.


Most pedig ezzel a felhívással fordultak követőikhez:

Kedves szurkolóink!

Talán még mindenki emlékszik a játékosaink által készített pizzákra, amikkel a Dankó utcai óvoda kis lakóit lepték meg. Akkor már jeleztük, hogy ennek lesz még folytatása.

Azóta utánajártunk, megbeszéltük a nevelőkkel, miként is segíthetnénk ennek a 44 kisgyereknek úgy, hogy az valóban segítség legyen. Három és hét év közt vannak, vegyesen kisfiúk, kislányok, de jó lenne, ha nemcsak nekik tudnánk egy kis örömöt szerezni, hanem a nagyon nehéz anyagi helyzetben lévő szüleiknek, testvéreiknek is.

Arra szeretnénk kérni mindenkit, aki megteheti, hogy állítson össze egy kis ajándékcsomagot, mint tettük azt tavaly, mikor Böjte Csaba Atya gyermekeinek küldtük Erdélybe az ajándékainkat. Mindenki csak annyit és azt tegyen bele, amit még jó szívvel, szeretettel adományozni tud. Nem baj, ha kicsit használt a játék, ruha, cipő, vagy kis csizma, a fontos az, hogy legyen tiszta. Minden dobozra vagy ajándékszatyorra írjuk rá, hogy körülbelül hány éves kisfiúnak, kislánynak szánjuk, vagy éppen felnőtteknek való ezt-azt rejt az adott csomag.

Nem könnyű erről írni, de sajnos minden konzerv, csomag cukor, liszt, lekvár, tészta stb. is nagy kincs a gyerekeket nevelő családoknak.

Mivel a héten csak idegenbeli mérkőzésünk lesz, és tárolás szempontjából is a legegyszerűbb az, ha egy meccsnapon történik az ajándékok begyűjtése, mert így következő nap már el is tudjuk szállítani, ezért a December 21-i MAC Budapest - Újpesti TE mérkőzésre esett a választásunk. Ekkor lehet majd leadni az adományokat a Tüskecsarnokban lévő Hokishopban. Ezeket következő nap a csapat nevében néhány játékos el is viszi edzés után az óvoda kis lakóinak. Így még éppen időben, talán sikerül egy kis ünnepi hangulatot csempésznünk karácsonyra a nálunk nehezebb helyzetben lévő embertársaink életébe.

Köszönjük mindenkinek aki segít, nem a dobozok, szatyrok mérete a lényeg, hanem a szeretet és a jó szándék. Mert sok kicsi bizony sokra megy. Hajrá MAC!



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!