Egy brit bíróság elutasította egy 41 éves jogi szakember keresetét, amivel azt akarta elérni, hogy tehetős szülei továbbra is anyagilag támogassák az életét - jelentette a helyi sajtó. A bíróságon csak FS monogrammal azonosított férfi az ügyben döntő bíró szerint "példátlan" és "nagyon szokatlan" dolgot kért, aminek nincsen semmi jogi alapja.


A beszámolók szerint a meg nem nevezett férfi a szülei tulajdonában álló londoni lakásban él, aminek rezsijét is a Dubajban élő, nagyon gazdagként jellemzett szülei fizették. A férfi és szülei viszonya azonban nemrég megromlott, és jelentősen csökkentették a számára juttatott pénzt.

A férfi két törvényre hivatkozva akarta elérni, hogy a bíróság kötelezze szüleit a további anyagi támogatásra, de a bíró szerint a kérdéses jogszabályok nem alkalmazhatóak az esetében, mert azok kiskorú gyerekekre vonatkoznak, nem felnőttekre. A bíró szerint a törvények egyértelműek, és nem teszik lehetővé, hogy felnőtt gyerekek a bíróságon kötelezzék anyagi támogatásra a szüleiket.

A férfinak modern történelemből és adójogból van diplomája, emellett képzett jogi szakember (solicitor).

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: Getty Images


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!