Egy kínai légitársaság kénytelen volt törölni egyik járatát, miután az egyik utas pénzérméket dobott a gép hajtóművébe, hogy szerencsés legyen az utazása - jelentette a helyi sajtó. A GX Airlines személyzete azonban még a felszállás előtt észrevette, hogy pénzérmék vannak a gép közelében, így elővigyázatosságból törölték a Weifang városából Haikou városába tartó járatot - írta a ChinaNews kínai híroldal.

Az egyik, Wang nevű utas beismerte, hogy ő dobta a "szerencsehozó" érméket, hogy biztonságos legyen az utazás. A gép 148 utasa emiatt csak másnap tudott elindulni, a légitársaság ugyanis csak akkorra tudott új gépet biztosítani számukra. A gépet, amivel repültek volna, ugyanis ideiglenesen kivonták a forgalomból, hogy tüzetesen átvizsgálják a hajtóművét, az arra veszélyes pénzérmék után kutatva.

Wang azonban nem volt rajta a helyettesítő járaton sem. Őt ugyanis átadták a rendőrségnek.

Nem ez volt az első eset, hogy babonás kínaiak ilyen módszerrel kérték az égiek segítségét. 2017 júniusában egy 80 éves nő játszotta el ugyanezt a sanghaji Pudong repülőtéren:

China Southern Flight 380 was delayed at Shanghai Pudong Int'l Airport on Tues after an elderly woman threw coins into the engine for luck.. pic.twitter.com/wSSWJg9bcE

- Flight (@flightorg) June 27, 2017

Pár hónappal később Anqing város repülőterén vettek őrizetbe egy pénzdobó 76 éves nőt, két évvel később pedig ugyanott egy 28 éves férfit, akit még az érintett légitársaság is beperelt. A gyakorlat annyira elterjedt, hogy Sanya város repülőterén már egy figyelmeztetést is kitettek, amiben arra kérik az utasokat, hogy ne dobáljanak szerencsepénzeket a gépek hajtóműveibe, mert az illegális.

Kapcsolódó

Furcsa figyelmeztetés egy kínai repülőtéren: ne dobjanak fémpénzeket a hajtóművekbe

Nem véletlenül került ki a tábla. Több kínai utas is megtette ezt, hogy szerencsés legyen az utazás.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!