A legendás brazil focista csütörtökön halt meg 82 évesen, miután szervezete feladta a küzdelmet a rákkal szemben.


Mint azt megírtuk, csütörtök este érkezett a hír, hogy meghalt Pelé, a legendás brazil focista. A háromszoros világbajnok tavaly óta vastagbélrákkal küzdött, állapota miatt az utóbbi időben már kórházban ápolták. Karácsonykor szerettei már mellette voltak, hogy elbúcsúzzanak tőle. Minden idők egyik legjobb labdarúgója 82 évesen hunyt el.

Pelé halála megrázta a futballvilágot. A szomorú hír hallatán számos aktív és visszavonult focista búcsúzott el a brazil legendától a közösségi médiában.

A Brazil Labdarúgó Szövetség (CBF) úgy méltatta Pelét, mint aki sokkal több volt, mint minden idők legnagyobb sportolója. Szerintük ő volt az, aki a leginkább megtestesítette a győztes Brazíliát. Azt írták:

Ronaldo olyan szavakkal jellemezte Pelét, mint „egyedülálló, zseniális, mesteri, kreatív, tökéletes és páratlan”. Szerinte a brazil legenda mindenhol maradandót nyújtott, ő a futball királya, minden idők legnagyobbja.

„A tehetséged egy olyan iskola, amelyet minden játékosnak végig kellene járnia. Örökséged generációkon átívelő. Ma és mindig ünnepelni fogunk téged. Köszönöm, Pelé. Nyugodj békében!” - írta a legendás csatár.

Hasonlóan nagy szavakat használt Neymar, a brazilok egyik jelenlegi kiválósága is. Szerinte Pelé előtt a tízes csak egy szám volt, a futball pedig csak egy sport volt.

- írta.

Cristiano Ronaldo is hosszú sorokban búcsúzott Pelétől, akitől a búcsú szerinte soha nem lesz elég ahhoz, hogy kifejezze azt a fájdalmat, amelyet ebben a pillanatban az egész futballvilág érez.

- írta korunk egyik legjobb focistája.

Cristiano Ronaldo (@cristiano) által megosztott bejegyzés

Egy másik korszakos zseni, Lionel Messi sem maradt ki a búcsúzók sorából. Az argentin világbajnok három fotót osztott meg közösségi oldalain, és csak annyit írt: „Nyugodj békében, Pelé!”.

Leo Messi (@leomessi) által megosztott bejegyzés

A szintén a jelenkor egyik legjobbjának számító Kylian Mbappé is röviden búcsúzott Pelétől: „A futball királya itt hagyott minket, de az örökségét soha nem felejtjük. Nyugodj békében, KIRÁLY...”

Kylian Mbappé (@k.mbappe) által megosztott bejegyzés


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!