Egy szeánszon Agde polgármesteréhez halott apja hangján szólt a spiritiszta, ezzel pedig egy évekig húzódó korrupciós botrány vette kezdetét. A főszereplők őrizetben várják az ítéletet.


Különös botrány rázta fel az Agde nevű francia várost – írja a BBC. Gilles d'Ettore polgármestert ugyanis egy helyi halottlátó, Sophia Martinez korrumpálta.

A szeánszon a halottlátó állítólag d'Ettore apjának hangján szólalt meg, ezzel pedig el is indult a lavina. Martinez négy évig manipulálta a polgármestert, mondván, rajta keresztül elhunytak és angyalok keresik a férfit. D'Ettore pedig közpénzből fizette a nő polinéziai és thaiföldi nyaralását, családtagjait a városi tanácson keresztül foglalkoztatta, házát pedig ingyen voltak kénytelenek felújítani a tanács más szerződéses partnerei.

Martinez állítólag remek hasbeszélő. A polgármester ügyvédje szerint így kihasználta d'Ettore gyengeségét, hogy manipulálja őt. Martinez ügyvédje állítja, a nő varázslatos képességei valódiak. A lapnak nyilatkozó helyiek pedig arról pletykáltak, hogy szerintük a háttérben valójában inkább a politikus és a spiritiszta viszonya áll.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!